Komkommertijd

Komkommersoda
(2 glazen)
Haal 1 komkommer door de slowjuicer samen met 5 takjes dragon en 5 takjes citroenmelisse. Breng het sap op smaak met het sap van een halve limoen en maak het zo zoet als je wilt met Monin rietsuikersiroop. Doe het mengsel in een sodamaker en druk er 1 gaspatroon in. Serveer meteen met ijsblokjes, verse munt en wat bleekselderijhart.

Appel-komkommercocktail
(2 glazen)
Haal 2 granny smith appels door de slowjuicer. Meng 200 ml komkommersoda met het appelsap. Doe terug in de sodamaker en druk er nog een gaspatroon door. Pas op, het kan flink gaan bruisen maar de bubbels verdwijnen ook vrij snel. Schenk 25 ml ijskoude vodka in elk glas en schenk het appel-komkommerdrankje erbij. Serveer met ijsblokjes, een paar druppels Angosture-bitter (van De Ooievaar), venkelkruid, bleekselderijhart en appleblossom (Koppert Cress).

Tip: ook als virgin cocktail, dus zonder de vodka en Angosture, is het verrassend lekker. Voor meer spannng kun je wat andere kruiden ‘juicen’ samen met de komkommer. Denk aan munt en (Thaise) basilicum. Een snufje gemalen kaneel en een beetje sinaasappelschil passen er ook goed bij.

G&T&C(ucumber)
(2 glazen)
Verdeel 150 ml komkommersoda over 2 glazen. Schenk er per glas 30 ml eenvoudige gin bij en verdeel 1 klein flesje Botanical Tonic water (Fentimans) erover. Serveer met ijsblokjes, venkelkruid, bleekselderijhart en komkommerkruid (ook wel borage cress).