Steak tartaar

Korean fried guineafowl

voor 4 personen

8 el sojasaus
2 el rietsuiker
2 el Koreaanse chilipeperpasta (gochujang)
4 teentjes knoflook, fijngehakt
25 g verse gember, geschild en fijngehakt
4 parelhoenfilets
2 el aardappelzetmeel
2 el rode pepervlokken
2 liter frituurolie
2 el geroosterd sesamzaad
kimchi, naar eigen inzicht

1. Meng de sojasaus met de rietsuiker, gochujang, knoflook en gember. Voeg een paar eetlepels water toe tot je een substantie hebt die tussen puree en saus inzit. Roer flink door zodat de suiker oplost.
2. Snijd de pootjes van de filets en snijd de filets in repen van circa 1,5 cm. Meng het zetmeel met de rode pepervlokken en 1 volle theelepel zout. Schud alles flink door elkaar en schud overtollig zetmeel eraf.
3. Frituur de pootjes parelhoen circa 6 minuten in de frituurolie op 170ºC. Schep ze eruit en laat uitlekken. Frituur vervolgens in 2 porties de stukken parelhoenfilet 5 minuten. Frituur met het tweede portie de pootjes weer een voor een mee. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Roer het sojasausmengsel nog eens flink door en meng dat goed met het gefrituurde gevogelte. Lekker met kimchi en gestoomde rijst.