Steak tartaar

Kort geroosterde groenten met verse geitenkaas

voor 4 personen

½ liter boerenmelk
¾ liter geitenmelk
2 citroenen
4 takjes kervel, gehakt
4 takjes bieslook, gehakt
4 handjes jonge groenten en bladgroenten, naar keuze
3 el pittige olijfolie
paar takjes Salad Pea
snuf Maldonzoutvlokken
1. Breng de boerenmelk en de geitenmelk met 1 tl zout rustig aan de kook. Roer af en toe.
Zet het vuur uit als het heeft gekookt en laat een paar minuten afkoelen. Pers 1 citroen uit en zeef in een kom. Roer de helft van het citroensap rustig door de melk tot het gaat schiften en de eiwitten gaan stremmen (gebruik meer citroensap als het te lang duurt). Laat helemaal afkoelen, roer tussendoor nog een paar keer rustig door. Spoel een theedoek schoon met water en leg dit in een zeef. Schenk de melk erop en laat uitlekken.

2. Bind de theedoek als het meeste vocht weg is bijeen als een buidel en hang het geheel een nacht boven een opvangbakje voor het uitlekkend vocht.

3. Meng de kervel en bieslook door de kaas en breng op smaak met peper en zout.

4. Meng de groenten losjes met 2 eetlepels olijfolie. Verhit een grillpan of koekenpan met dikke (gietijzeren) bodem en bak de groenten er in kleine porties enkele seconden. Verdeel de groenten over de borden. Brokkel de verse kaas erover en garneer met de Cress. Besprenkel met de overige olijfolie en citroensap naar smaak en bestrooi met wat Maldonzout en peper.

Tip
Het opgevangen vocht kun je gebruiken voor shakes of hippe cocktails.
De overgebleven kaas smaakt prima op geroosterd brood of in salades waar je normaal gesproken mozzarella of burrata zou gebruiken.