Steak tartaar

Krab

voor 2 personen

1 Noordzeekrab (ca. 750 g)
1 tl gedroogde wakame
1 el Koreaanse chilipeperpasta (gochujang)
1 el rijstazijn
1 el zonnebloemolie
2 bosui, in ringetjes
1 teentje knoflook, fijngesneden
10 g gember, geschild en fijngesneden
½ rode peper, in blokjes
1 ei, losgeklopt
1 el sojasaus
200 g gekookte rijst
1 el wasabi furikake

1. Kook de krab in water met veel zout 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de krab nog 5 minuten in het water staan. Neem de krab uit het water en laat uitlekken.
2. Meng de wakame met 100 ml kokend water. Laat staan. Meng de gochujang met de azijn en laat staan.
3. Draai de klauwen van de krab. Breek de kop van de krab open, lepel leeg in een kom en verwijder eventuele harde stukjes. Spoel de kop schoon.
4. Verhit de olie en bak hierin de bosui, knoflook, gember en peper 2 minuten op hoog vuur. Voeg het ei toe en bak 1 minuut. Voeg de sojasaus, de inhoud van de kop en de rijst toe en bak alles nog 2 minuten. Giet de wakame af en meng door de rijst.
5. Schep de gebakken rijst in de kop. Serveer met de poten, de gochujangdip en de wasabi furikake.