Lapis cake

De sponsachtige structuur van deze rijstcake is op zijn zachtst gezegd verrassend te noemen. Gemaakt van rijstmeel en tapiocameel en bereid in de magnetron. Een must try!

8 personen

6 kafir lime leaves (djerek poeroet, vers)
2 stengels citroengras (sereh), geplet
500 g suiker
1,5 liter kokosmelk
800 g tapiocameel
verschillende kleurstoffen, naar wens
kokosolie om in te vettenExtra: cakeblik

1. Breng 800 ml water met de lime leaves, sereh en suiker aan de kook en laat circa 15 minuten zacht koken. Verwijder de blaadjes en sereh. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg een snuf zout toe en laat afkoelen.
2. Meng het tapiocameel er beetje bij beetje door en meng goed met een garde. Verdeel het mengsel in 2 of meer gelijke delen en geef aan elk mengsel een kleur.
3. Vet een cakeblik in met een klein beetje kokosolie. Gebruik een stoompan waar de vorm in past of gebruik een stoomoven. Schep 1 laagje beslag in de vorm en stoom het ca 10 minuten, of tot de laag opgestijfd is. Schep een andere kleur beslag erop en stoom weer 10 minuten. Ga zo door met verschillende kleuren tot het beslag op is. Laat de taart bij de laatste laag nog een half uur stomen.
4. Laat hem iets afkoelen en maak de randen los met een spatel. Keer voorzichtig om op een schaal en laat afkoelen. Snijd in gewenste plakjes, blokjes of rondjes en serveer met (chai)thee, koffie of cappuccino.