Steak tartaar

Lauwwarme spring salad

voor 4 personen

Salade:
200 g groene linzen
200 g tuinbonen
200 g kikkererwten
olijfolie
12 gekookte asperges
1 bakje lamsoren
1 granny smith, gewassen
limoensap, naar smaak
vadouvandressing (zie extra recept)

2 gekookte chioggiabietjes
2 el crispy quinoa
8 kwarteleitjes
3 el azijn
hart van frisée

1. Verwarm de linzen, tuinbonen en kikkererwten circa 5 minuten in wat olijfolie op lage stand. Snijd de asperges in 5 schuine delen en laat daarbij de kop heel. Blancheer de lamsoren 1 minuut en koel terug in ijswater. Snijd de appel ongeschild in julienne en besprenkel met limoensap. Meng de peulvruchten met de asperge, lamsoren, appel en de helft van de vadouvandressing.

2. Pocheer de kwarteleitjes met behulp van een borrelglaasje gedurende 2 minuten in water met zout en azijn, laat uitlekken op een doek en snijd indien nodig bij.

3. Dresseer de peulvruchten-aspergesalade met een kookring op het bord en druk zachtjes aan. Verdeel de frisée, aangemaakt met wat dressing, eroverheen. Leg de gepocheerde kwarteleitjes erop, sprenkel de overige dressing eromheen en bestrooi rondom met crispy quinoa. Garneer met cilindertjes van chioggiabiet.

Vadouvandressing
Snipper 1 sjalotje fijn en fruit deze samen met 2 theelepels vadouvan op lage stand in circa 3 minuten in 2 eetlepels olie (let op dat het niet verbrandt). Laat afkoelen en meng er met garde of staafmixer het sap van 1 limoen, 3 eetlepels pompoenpitolie, 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel honing door. Breng op smaak met zout en peper.