Lolly van ansjovis met brioche

Hapje voor 10 personen

1 recht brioche brood (Carl Siegert, diepvries)
25 g boter (demi-sel, Isigny St Mère)
2 takjes peterselie, de blaadjes gehakt
1 teen verse knoflook, fijngehakt
1 blikje sardines (Ortiz), uitgelekt
10 Taggiasche olijven (zonder pit)
10 satéprikkers of andere stokjes
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd 2 plakken van 1 cm van het bevroren brioche brood. De rest kan ingepakt terug in de vriezer. Laat de boter smelten en meng de peterselie en knoflook erdoor. Bestrijk hiermee de sneetjes brioche aan 1 kant en rooster ze in de oven ca 5 minuten.
2. Steek met een ronde steekvorm van ca 3 cm (zodat een visje precies een rondje kan maken) rondjes uit het brood. Leg er een ansjovisje omheen. Steek een prikker door een olijf en steek het ansjovisbroodje erop. Als je hem door het punt steekt waar het ansjovisje bij elkaar komt blijft alles perfect zitten.