Lucas Schrover

was tot voor kort de chef van Bobby Doomernik, nu zijn ze compagnons in hun eigen bedrijf Boluca.

‘‘Samen werkten we al in de keuken van Taste Bij Dirk, maar dat restaurant ging in maart 2020 failliet vanwege de coronacrisis”, aldus Bobby. “Ik had altijd al de droom om voor mensen thuis te gaan koken en ze daar een echte restaurantervaring te geven. Een dag nadat we hoorden dat we geen werk meer hadden, zaten Lucas en ik al plannen te smeden voor Boluca.”

Lucas: “Bij Taste Bij Dirk was ik weliswaar Bobby’s chef, maar we kookten op hoog niveau met een professioneel team. Dan hoef je je keukenbrigade vrijwel niet aan te sturen. Aan onze werkrelatie is dus niet veel veranderd.”

Bobby: “We hebben wel een duidelijke taakverdeling afgesproken. Het geheim van een goede samenwerking is volgens mij dat je van je hart geen moordkuil maakt, maar het meteen uitspreekt als je ergens mee zit. Boluca is hard gegroeid, we organiseren inmiddels vijftien tot twintig privédiners per week. Binnenkort openen we ons nieuwe pand, waar we ook kooklessen gaan geven.”

Lucas: “We willen straks ook graag leerlingen gaan opleiden, want ik vind het mooi om onze kennis door te geven. Toen we zelf nog leerlingen waren, was de harde aanpak gangbaar. Dat werkt echt ontmoedigend. Daardoor weten we heel goed hoe wij het niet willen doen.”

Bobby: “Een strikte hiërarchie is inderdaad nergens voor nodig. Maar het is wel belangrijk om direct te durven zijn en duidelijk te zeggen waar het op staat. De lat ligt hoog, voor onszelf én voor onze medewerkers.”

‘Een strikte hiërarchie is nergens voor nodig