Steak tartaar

Manakish met za’atar en feta

voor 6-8 personen

ca. 20 g verse gist
500 g bloem voor brood + extra om te bestuiven
4 el olijfolie
100 g feta
100 g yoghurt Griekse stijl
2 el za’atar
1 el gedroogde oregano
2 tl fleur de sel

1. Verbrokkel de gist in een kommetje en meng met 2 eetlepels bloem en 100 ml lauwwarm water. Roer door en laat een half uur staan.

2. Schenk de rest van de bloem in de kom van een staande mixer. Meng met een deeghaak het gistmengsel, 2 eetlepels olie en 150 ml lauwwarm water erdoor. Voeg een flinke snuf zout en nog eens 50-100 ml water toe tot een plakkerig, maar wel samenhangend deeg. Dek af en zet het 24 uur in de koelkast.

3. Neem het deeg uit de kom en kneed het kort door. Verdeel het in 6-8 porties en rol iedere portie tot een bal en daarna tot een plat broodje. Laat nog 15 minuten rusten onder een schone doek.

4. Meng de feta en yoghurt door elkaar en voeg flink wat gemalen peper toe.

5. Rol het deeg nog wat platter en bestrijk met het fetamengsel. Bestrooi met de za’atar, oregano en zout. Besprenkel met de overige olie en bak in 6-10 minuten gaar en bruin in een oven van 250ºC.