Steak tartaar

Met pijlstaartinktvis gevulde puntpaprika

voor 4 personen

4 puntpaprika’s
4 pijlstaartinktvissen, schoongemaakt (diepvries)
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 el tomatenpuree
150 ml witte wijn
4 takjes peterselie, de blaadjes gehakt.
100 g panko paneermeel
2 eieren
40 g Parmezaanse kaas, geraspt
1. Brand de schil van de paprika’s zwart met een gasbrander en laat ze een kwartier in een plastic zak liggen. Spoel of krab het zwarte velletje ervan af, dep droog en verwijder de steel en de zaadjes.

2. Spoel intussen de inktvis af, dep droog en snijd alles in kleine brunoise. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de inktvis op hoge stand 4 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe en blus af met de wijn. Laat nog 3 minuten op lage stand doorkoken. Voeg de peterselie toe en breng alles op smaak met peper en zout. Schep in een kom en voeg de panko en het ei toe. Meng alles flink door elkaar. Voeg de Parmezaan toe en vul de puntpaprika’s met dit mengsel. Zet ze vast met een prikker.

3. Bestrijk de paprika’s met de overige olie en rooster ze met directe hitte op de barbecue circa 10 minuten. Keer ze regelmatig.