Steak tartaar

Mosselen met specerijen en ginspray & pâté de fruits

voor 4 personen

30 g boter
3 el zonnebloemolie
4 jeneverbessen, gekneusd
4 kruidnagels
4 kardemom, gekneusd
4 pimentkorrels, gekneusd
4 steranijs, gekneusd
2 partjes sinaasappel
1 ui, in halve ringen
2 verse blaadjes laurier
1 kilo mosselen, schoongemaakt
100 ml alcoholvrije gin
pâte de fruit yuzu-mandarijn, naar eigen inzicht

Extra: spuitflesje

1. Verwarm de boter met de olie en bak hierin de specerijen circa 10 minuten op middelhoge stand Voeg de sinaasappel toe, bak nog 1 minuut en laat afkoelen. Zeef dit mengsel (gooi de specerijen en sinaasappel weg).
2. Verhit de specerijenboter in een mosselpan of hoge pan met deksel. Bak hierin de ui met de laurier 5 minuten. Voeg de mosselen toe en laat op hoge stand in circa 5 minuten open gaan. Schud af en toe.
3. Verdeel de mosselen over kommen en spray er met het spuitflesje vlak voor het serveren wat alcoholvrije gin over.
4. Geef er de in blokjes gesneden pâte de fruit bij.