Steak tartaar

Mosselen met zeekraal, wakame en selderij

voor 2 personen

30 g gedroogde wakame
5 takjes bladselderij
4 takjes dragon, grof gesneden
1 rode ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geplet
2 blaadjes laurier
1 citroen, schoongeboend en de helft dun geschild
250 ml manzanilla-sherry
2 kilo mosselen, uitgezocht en schoongespoeld
50 g boter
2 stengels bleekselderij, in boogjes, bladeren apart
1 plak (ca. 150 g) knolselderij, geschild en in brunoise
100 g zeekraal
1. Wel de wakame 3 minuten in heet water. Giet af.

2. Doe 2 takjes bladselderij en de dragon in een ruime (mossel)pan. Voeg de ui, knoflook, laurier, citroenschil en manzanilla toe, samen met 250 ml water en een snuf zout. Laat 10 minuten koken op lage stand. Zet de warmtebron hoog, voeg de mosselen toe en breng met een deksel op de pan aan de kook. Schud regelmatig om en kook 5 minuten tot alle mosselen open staan. Schud af en toe om. Giet af in een vergiet maar vang het vocht op.

3. Smelt intussen de boter en stoof hierin de bleekselderijboogjes en knolselderij 10 minuten. Voeg het sap van de helft van de citroen toe. Stoof het laatste moment de blaadjes selderij, de zeekraal en de uitgelekte wakame mee. Schud alles om met de mosselen, voeg nog wat vocht toe zodat je met de boter een beetje saus krijgt. Breng op smaak met peper. Serveer traditioneel met frites of stokbrood.