Steak tartaar

Mozambikaanse coquelet piri piri

voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, schoongemaakt en in stukken
1 zoete puntpaprika, schoongemaakt en in stukken
5 teentjes knoflook, geplet
4 rode pepers, in stukjes
6 takjes oregano (de dikke stelen verwijderd)
2 tl paprikapoeder
1 tl rietsuiker
rasp en sap van 1 citroen
rasp en sap 1 limoen
2 blaadjes verse laurier
100 ml zonnebloemolie
4 (mais)coquelets
limoenen, naar eigen inzicht

1. Maal de ui, paprika’s, knoflook, rode peper, oregano, paprikapoeder, rietsuiker, rasp en sap van citroen en limoen, laurier en olie in een blender fijn tot een nog net vloeibare massa (voeg als het te dik blijft wat water toe). Breng het mengsel op smaak met zout en voeg indien gewenst nog meer peper toe tot je een marinade hebt die hartig, zuur, zoet en zeker ook pittig is.
2. Snijd de coquelets bij het borstbeen door. Vouw ze open, druk ze plat en maak aan alle kanten wat inkepingen. Leg de coquelets in een schaal en meng met de marinade. Laat minimaal 3 uur marineren in de koeling.
3. Laat de coquelets op kamertemperatuur komen. Neem ze uit de marinade, veeg overtollige marinade weg (bewaar de marinade).
4. Stook de barbecue op en zet het rooster hoog boven de kolen. Vet het rooster in en leg de coquelets met de binnenkant naar beneden op het rooster. Gril alles in 25 minuten gaar. Keer regelmatig en blijf bestrijken met de marinade. Zorg ervoor dat het gaar wordt én mooi geroosterd. Stop de laatste minuten met bestrijken. Serveer direct, met partjes limoen.