Steak tartaar

Nadan lamb

voor 4-6 personen

20 g kokosolie
3 middelgrote uien, gesnipperd
3 sjalotten, gesnipperd
1 g koenjit
2 g gemalen peper
2 g garam masala
2 g chilipoeder
2 g gemalen korianderzaad
2 g gemalen venkelzaad
30 g kokossnippers
1 groene peper, in 3 stukken
20 g verse gember, geschild
10 teentjes knoflook, gepeld
20 ml zonnebloemolie
3 tomaten, in blokjes
800 g lamsnekfilet, in gelijke stukken van 3 cm
4 takjes koriander, de blaadjes gehakt
1 rawit, in flinterdunne reepjes

1. Verhit de kokosolie en bak hierin de ui en sjalot op lage stand 20 minuten zacht en lichtbruin. Voeg de koenjit, peper, garam masala, chilipoeder, korianderzaad, venkelzaad, de helft van de kokossnippers en de groene peper toe en bak 5 minuten mee. Pureer intussen met de staafmixer de gember en knoflook met 3 gram zout. Voeg de zonnebloemolie toe en pureer nog even. Bak dit mengsel samen met de tomaten nog 5 minuten met de uien en specerijen mee.
2. Schep het vlees erdoor en voeg 250 ml water toe. Laat onder af en toe roeren 2 uur op heel lage stand met een goed sluitende deksel stoven. Zet de warmtebron uit, neem het deksel van de pan en laat nog 20 minuten rusten.
3. Rooster de rest van de kokos in een droge koekenpan. Garneer de curry met de kokos, koriander en rode peper naar smaak. Serveer de curry met rijst, gebakken uitjes en papadums.