On topic Bewust
Terwijl we ons door deze pittige periode worstelen, maakten we een nieuwe editie van magaZiNe. Dit keer zochten we het bewust dichtbij. Bewust, omdat in deze tijden ons bewustzijn groeit over waar het écht om draait. En dichtbij, omdat we elkaar waar mogelijk moeten helpen.

Bewust gaat natuurlijk ook over bewuster koken en eten. Dat begint met creatief zijn met wat er van dichtbij en in het seizoen beschikbaar is: met gebruik van zoveel mogelijk lokale producten en seizoensingrediënten dus. Want ook in ons eigen Nederland reikt moeder natuur ons in de verschillende seizoenen zoveel heerlijkheden aan! Misschien wel júist in het najaar en de winter, van wildvlees en Noordzeevis tot groenten die een nieuwe kans verdienen, zoals schorseneer, aardpeer en knolselderij. Back to basic-groenten, die passen in het sentiment van een pas op de plaats maken, groener denken, kleiner en bewuster leven en lokaler zorg dragen. Vanzelfsprekend komt inspiratie voor gerechten door smaken en van klassiekers van over de hele wereld, maar we vertaalden dat naar een bewust gebruik van ingrediënten van dichtbij.

Dit levert een mooie editie op van ons magaZiNe. Het staat vol met verhalen, inspiratie en dromen die zijn omgezet in actie. Niet alleen culinair, maar ook met speciale aandacht voor vier HorecaHelden. Zij helpen dichtbij door in hun team mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een prominente plek te geven. Heel bewust en heel dichtbij. Dit drukt me weer met de neus op de feiten, dichtbij biedt kansen en mogelijkheden. Als je je er maar bewust van bent.