Momenteel is er geen grotere trend in de foodwereld dan groente. Ga maar na: van kookboeken tot groenteslagers tot pizzabodems gemaakt van groente. We willen meer groente! Natuurlijk omdat het gezond is, maar ook omdat we onze aarde niet verder willen overbelasten. Maar zijn groenten dan niet saai, flauw van smaak en een uitdaging ? Het antwoord is nee: groenten eisten lang geleden al een blijvende hoofdrol op en vele chefs hebben de kracht van groente op het bord allang bewezen.

In deze editie van magaZiNe maken we een reis langs de talloze mogelijkheden die groenten ons bieden. Snacken met groente? Heerlijk en een mooie, effectieve manier om mensen ‘aan de groente te krijgen’. In de productie Smaak op smaak doen we, aan de hand van het vijfsmakenpalet, nog een schepje bovenop de prachtige smaken die groenten van zichzelf al hebben.

Ook bijzonder: zoete gerechten met groente in de hoofdrol. In het artikel 1, 2, 3 Zomergroenten brengen we je helemaal op de hoogte van de verschillende zomerseizoenen op groentegebied in kleur, structuur en variatiemogelijkheden.

Het roosteren van groente biedt ook veel mogelijkheden. Dit keer komen in de horecahelden ‘groentjes’ aan het woord. We spraken met vier jonge talenten die een gouden toekomst tegemoet gaan. Ze hebben allemaal het geluk een leermeester te treffen die hen helpt hun dromen waar te maken.

Je leest het allemaal in deze editie van magaZiNe.