Nieuwe Wereld

Na een lange periode waarin de wereld op slot zat, is het tijd voor een culinaire ontdekkingstocht. Voor deze editie van magaZiNe haalden we inspiratie uit authentieke keukens van over de hele wereld. 100% authentiek zijn alle gerechten natuurlijk nooit. Ten eerste zijn niet alle ingrediënten hier verkrijgbaar, ten tweede is vaak ook niet helemaal duidelijk wát nou precies dat ene authentieke recept is. Reizend door Indonesië kom je bijvoorbeeld vele soorten rendang tegen, terwijl ieder dorp claimt de enige echte rendang te maken.

De verbindende factor is dat ze allemaal pure ingrediënten gebruiken en watertandend lekkere gerechten bereiden. En hoe mooi is het als die meningen leiden tot een soort fusion 3.0? Alles vermengt met elkaar en dat is ook tekenend voor onze huidige cultuur. Daarom hebben we in deze editie specialisten vanuit diverse regionen laten meekijken, om de roots zoveel mogelijk te borgen, er een eigentijds vertaalslag van te maken en waar nodig of gewenst geven we een passend alternatief voor ingrediënten.

In deze editie kijken we ook naar de meest invloedrijke reis van vier chefs. Beïnvloedt die nog steeds hun dagelijkse werk in Nederland? Welke herinneringen nemen zij mee in hun gerechten? Al deze passie voor goed, eerlijk en lekker eten is gebundeld in deze editie van magaZiNe. Food for thought… of in ieder geval discussies met een glimlach aan welke tafel dan ook.