We zitten midden in de onzekerheid rondom het coronavirus. Een virus dat de hele wereld treft en waarvan de gevolgen groot zijn voor onder meer de horeca. Naast de gedeelde zorgen is er ook veel ruimte om te denken en voor creativiteit in het zoeken naar oplossingen voor wanneer de horeca weer open mag. Exclusief biedt je volop inspiratie om alvast na te denken over de invulling van je kaart. Want uit de oceaan komen de lekkerste ingrediënten. Kijk ernaar met een frisse blik, want juist dan biedt Ocean Power je een zee aan mogelijkheden!

SAY SEAGAN…?

Het begrip ‘seagan’ is een samensmelting van de woorden sea en vegan. Iemand die seagan eet, vult zijn veganistisch dieet aan met producten uit de zee. Best een goed idee, want veel vissoorten zijn natuurlijk een bron van goede omega 3-vetten, waar voor veganisten anders moeilijk aan te komen is. En daarnaast bevat vis natuurlijk veel eiwitten. Fun fact: er zijn ook beegans, veganisten die hun dieet aanvullen met honing. Niet ‘uit de sea’ maar ‘van de bee’ dus.

Vis met kleur

Dat vis erg gezond is, weet vrijwel iedereen. Maar hoe zat het ook alweer? Ten eerste bevat vis veel omega 3-vetzuren, wat de zogeheten ‘goede vetten’ zijn en tevens de bouwstenen van de hersenen. Deze visvetzuren zijn ook nog eens goed voor hart- en bloedvaten. Daarnaast is (vette) vis een van de weinige voedingsmiddelen die vitamine D bevat. Vitamine D is onmisbaar voor je botten, tanden en spieren en helpt de weerstand op peil te houden. Tot slot bevat zeevis van nature jodium, een stof die echt heel beperkt in onze voeding voorkomt, maar belangrijk is voor een goede werking van de schildklier. En omdat het oog ook wat wil, creëerden we een bonte aaneenschakeling van de meest uiteenlopende visgerechten voor je. Hiermee trek je ook de niet-visliefhebber over de streep.

BLIK VERRUIMEND

Werd er vroeger weleens minderwaardig over gedaan, tegenwoordig is koken uit blik juist een enorme trend! Vis loopt daarbij voorop. Tijd dus voor een nieuwe blik op blikvis.

ZILTE ZEEGROENTEN

Zilte zeegroenten worden steeds populairder. Logisch, want ze zijn zalig! Dat komt doordat ze rijk zijn aan umami, de vijfde smaak. Bijkomend voordeel: ze zitten bomvol vitamines, mineralen en antioxidanten. Probeer ze ook eens!

INKTVIS

In mediterrane landen vaste prik op de kaart en in Nederland ook steeds populairder: inktvis in alle soorten en maten. En terecht, want met inktvis kun je op culinair gebied alle kanten uit!

Juist in roerige tijden kan een goed bord heerlijk eten de innerlijke mens versterken. Eten verbindt, eten inspireert. Veel leesplezier, gezondheid en alle succes gewenst, nu en in de toekomst!