Ontbijt van TLANT

Wat als je affiniteit hebt met de hotellerie, de dag altijd gezond en vol enthousiasme begint en een grote waarde hecht aan duurzaamheid? Millennial Glenn Middelhof zette met TLANT een range ontbijtproducten in de markt, waarin al zijn passies samenkomen.

Omdat ik altijd al een passie had voor de hotelwereld koos ik voor de hotelschool. Vervolgens werkte ik bij grote, luxe ketens in binnen- en buitenland, zoals China en Spanje. Wat mij opviel was dat de ontbijtbuffetten, waar ook ter wereld, heel standaard waren. Vrijwel overal kwam je dezelfde elementen tegen, terwijl retail wél steeds met de markt meebewoog door de focus steeds meer op vers, lokaal en biologisch te leggen. Het assortiment ontbijtgranen op deze buffetten bestond eigenlijk altijd uit cornflakes, muesli en cruesli, vaak zelfs gepresenteerd in kunststof dispensers. Met deze gedachte ben ik aan de slag gegaan, met TLANT als resultaat.

We zijn gestart met een lijn van vier verschillende granola’s op basis van biologische ingrediënten en gezoet met wat honing en dadelstroop. Het gezondheidsaspect speelt een belangrijke rol, dat past bij mijn visie. Ik werk bijvoorbeeld elke dag aan mezelf: ik sta om 5 uur op, mediteer, studeer, sport twee keer per dag en eet heel gezond. Ook duurzaamheid is belangrijk, op dit gebied innoveren we continu. Sinds dit jaar gebruiken we geen plastic meer, maken we waar mogelijk gebruik van reststromen en vanaf het tweede kwartaal van dit jaar produceren we volledig CO2-neutraal. Zo leggen we de lat steeds een beetje hoger voor onszelf.

Naast de granola’s hebben we inmiddels crackers en jam. De meeste producten zijn biologisch. Alleen voor de jams vonden we de keuze voor lokaal fruit zwaarder wegen dan voor biologisch fruit. In het kader van no waste gebruiken we fruit dat niet aan de schoonheidsnormen voldoet – aardbeien zonder kroontje bijvoorbeeld – en andere producten die anders niet meer verkocht kunnen worden. Momenteel ontwikkelen we een nieuw product waarbij de helft van de ingrediënten uit reststromen bestaat. Het verwerken van reststromen doen we al lang en gaan we in de toekomst alleen nog maar meer doen. De smaken van onze jams hebben overigens wel wereldse invloeden. Zo heeft onze Funky fruit mash Rusty rhubarb een basis van Hollandse rabarber, maar daar voegen we gember en een extract van groene koffiebonen toe. Dat maakt de jam hip en spannend.

In eerste instantie produceerden we alles zelf, daarna zijn we op zoek gegaan naar producenten die dezelfde filosofie hebben. Zo werken we samen met een fijne bakkerij die 100% glutenvrij kan produceren, dat is uniek. En onze jams worden gemaakt bij zorgboerderij De Laarhoeve, waarbij het hele productieproces wordt verzorgd door mensen met ‘speciale talenten’. Een mooie manier om lekkere, eerlijke producten te produceren, die goed zijn voor het lichaam, de maatschappij en de planeet.”