Steak tartaar

Osam bulgogi

voor 4 personen

500 g speklap (zonder zwoerd)
500 g pijlstaartinktvis, schoongemaakt en uitgelekt
50 g Koreaanse chilipeperpasta (gochujang)
70 g Koreaanse sojabonenpasta (samjang)
5 g chilivlokken
20 g sojasaus
20 g tomatenpuree
3 el zonnebloemolie
2 uien, in dunne ringen
4 teentjes knoflook, fijngesneden
⅓ bosje waterkers
12 witpuntradijzen in kwarten
1 tl sesamolie

1. Snijd het vlees in stukken van een paar centimeter en schep in een kom. Snijd de inktvis in stukken van een paar centimeter en schep ook in een kom.
2. Meng de gochujang met de samjang, chilivlokken, sojasaus en tomatenpuree. Proef en voeg eventueel meer chilivlokken toe (houd er wel rekening mee dat het later nog pittiger wordt).
3. Verdeel dit mengsel over de speklap en de inktvis. Zet allebei afgedekt weg en laat minimaal 30 minuten marineren (zet het bij langer marineren in de koeling).
4. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de uiringen 1 minuut op hoge stand. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Zet apart. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin het varkensvlees op hoog vuur 5 minuten. Zet apart. Verhit de overige olie en bak hierin de inktvis op hoog vuur 3 minuten. Meng het uimengsel en het vlees erdoor en laat op lage stand 10 minuten zachtjes doorgaren en zacht worden. Proef en voeg naar smaak meer chilivlokken of gochujang toe.
5. Serveer de bulgogi met de waterkers en de radijzen besprenkeld met sesamolie. Serveer met rijst.