Steak tartaar

Paal payasam

voor 4 personen

60 g rijst
700 ml volle melk
200 ml slagroom
60 g suiker
1 kaneelstokje
4 kardemompeulen
10 draadjes saffraan (+ extra om te garneren)
1 el ghee of geklaarde boter
1 el pistachenoten
1 el cashewnoten
1 el amandelen

1. Doe de rijst in een zeef en spoel tot het water helder is. Doe de rijst in een pan met de melk, slagroom, suiker, kaneelstokje, kardemom, saffraan en flinke snuf zout. Breng al roerend aan de kook en laat op heel lage stand circa 1 uur onder regelmatig roeren koken.
2. Verhit intussen de ghee en bak hierin de pistache- en cashewnoten en amandelen 5 minuten lichtbruin. Laat afkoelen en hak grof.
3. Serveer de rijstepap in kommetjes met de gehakte noten en garneer met nog wat saffraan. Lekker met vers fruit als ananas of mango, eetbare bloemen en chilivlokken.