Steak tartaar

Pakora van ui en champignon

voor 10 personen

1 ui, in halve dunne plakjes
100 g gemengde paddenstoelen (champignons, oesterzwam), in plakjes
stuk gember van 1 cm, fijngehakt
1 groene peper, zonder zaadjes en fijngesneden
1 tl komijnpoeder
½ tl korianderpoeder
½ tl kurkumapoeder
60 g g bloem
1 tl bakpoeder
1 l zonnebloemolie
koriander-muntchutney (zie extra recept), naar wens
1. Los een ½ el zout op in 300 ml koud water en leg hierin de ui en champignon. Laat een half uur staan.

2. Meng de gember en peper met de komijn, koriander, kurkuma, bloem en bakpoeder. Voeg een mespunt zout toe en voeg roerend 75 ml koud water toe zodat een dik beslag ontstaat. Giet de ui en champignon af en knijp het water eruit. Roer de ui en champignon door het beslag.

3. Maak balletjes van het mengsel van ongeveer 25 gram, druk ze iets platter en frituur ze circa 6 minuten in de zonnebloemolie op 180ºC. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met koriander-muntchutney.

Koriander-muntchutney
Meng 2 teentjes knoflook, een fijngehakt stuk gember van 1 cm, 1 fijngesneden groene peper zonder zaadjes, 25 g fijngesneden koriander, 15 g fijngesneden muntblaadjes, 2 eetlepels kokosrasp, ½ theelepel bruine suiker en 2 theelepels tamarindepasta met 75 ml water. Pureer glad met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.