One people services

Personeel zonder risico’s

Stel, je hebt als horecaondernemer behoefte aan extra personeel, het liefst op flexibele basis. Tegelijkertijd wil je natuurlijk wel dat voor je medewerkers alles goed geregeld is, zonder daarbij zelf onnodig risico te lopen. Via Sligro kun je als horecaondernemer nu het werkgeverschap ui­t­besteden bij de personeelsdienst One People Services. 

Met One People Services (One) kun je zonder alle vervelende werkgeversrompslomp en tegen een superscherp tarief in een handomdraai je personeelsbestand op- en afschalen met betrouwbaar en gekwalificeerd personeel. Een oplossing die uitkomst biedt als je graag een nieuwe medewerker aanneemt, maar hem of haar nog niet in vaste dienst wilt nemen. One regelt namelijk alles voor je. Van de juiste inschaling tot het maken en digitaal versturen van de contracten, alles kan binnen een dag geregeld zijn. Door Sligro’s grote inkoopkracht zijn er voor ondernemers bovendien zeer voordelige tarieven die je nergens anders vindt.

Flexibel personeel
Aanleiding voor deze samenwerking vormde de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die payroll onaantrekkelijker en het afsluiten van flexibele arbeidscontracten moeilijker maakt. In de horeca is en blijft echter wel een sterke behoefte aan flexibel personeel, zeker als je kijkt naar het afgelopen jaar. Daarom heeft Sligro samen met One gekeken naar overblijvende mogelijkheden die goed zijn voor alle partijen; werkgever én werknemer.

Werkgeverschap zonder risico’s
Voor de horecaondernemer zijn bij One enorme voordelen te behalen. Het is bijvoorbeeld een misverstand dat het zelf in dienst nemen goedkoper zou zijn. Veel belangrijke zaken worden in dit soort berekeningen niet meegenomen. Verder ben je als ondernemer met One flexibel en alle risico’s zijn afgedicht. One is bijvoorbeeld vanaf dag één verantwoordelijk bij ziekte van een werknemer, zonder eigen risico. One stuurt dan geen facturen meer, maar zorgt wel voor doorbetaling en verzuimbegeleiding. 

Goed voor werknemers
Ook de werknemer is gebaat bij een One-dienstver­band. Het is ten eerste prettig bij een gecertificeerd bureau te zitten waarbij je als werknemer weet dat alles goed geregeld is. Omdat conform cao betaald wordt, verdienen One-medewerkers bovendien altijd hetzelfde als gelijkwaardige medewerkers in vaste dienst. Verder hebben medewerkers recht op een goede pensioen­regeling en op inkomen bij ziekte. Ook het krijgen van een hypotheek is makkelijker omdat One op verzoek een perspectiefverklaring opstelt. Dit weegt voor een hypotheekverstrekker zwaarder dan een werkgeversverklaring bij een flexibel contract. Tot slot biedt de contractduur voordelen. Bij veel bedrijven ligt een medewerker er na twee jaar uit omdat de werkgever geen vast contract wil of kan bieden. Via One kan een werknemer 5,5 jaar in dienst blijven voordat de werkgever moet beslissen over een vast contract. Eerst in een flexibel contract van anderhalf jaar en daarna in een aantal contracten voor bepaalde tijd.

De voordelen van One
Maximale flexibiliteit, tot 5,5 jaar
Geen werkgeversrisico’s
Zeer scherpe tarieven door Sligro’s inkoopvoordeel
Zekerheid en kwaliteit
HR-sparringpartner met gedegen kennis altijd bij de hand

Zelf in dienst nemen voordeliger?
Vaak niet. In de meeste berekeningen worden onderstaande belangrijke factoren buiten beschouwing gelaten, zoals:
kosten van het bijhouden van een loonadministratie
verzekeringen
pensioen
reserveringen voor vakantie, verzuim en verlof
advieskosten accountant voor vragen over werk­geverszaken
accountantskosten voor loonstrook, ook als iemand slechts enkele uren per week in dienst is
risico bij ziekte en arbeidsongeschiktheid

Persoonlijke signatuur
Culinair adviseurs Bert Wouters, Albert Tielemans en Sietse Blummel kwamen met een oplossing voor beide problemen. Ze ontwikkelden met en voor chefs het concept Slimme Keuken. De Slimme Keuken bestaat uit slimme voor-, hoofd- en nagerechten die de chef in een handomdraai kan afmaken met zijn persoonlijke signatuur. Op deze manier ontstaat een optimale mix van werken met constante, hoge kwaliteit, het besparen van veel tijd en het realiseren van een hogere marge van ruim 65%.

Overzichtelijke factuur
Bij One krijgt de werknemer bovendien altijd op tijd uitbetaald en de ondernemer krijgt wekelijks een overzichtelijke factuur. Makkelijker kan het niet. Verder kan One ook betrouwbaar en kwalitatief hoogstaand personeel werven. One is bovendien een ideale sparringpartner op het personeelsvlak. Via de helpdesk kun je altijd gratis bij One terecht met vragen over hoe je het werkgeverschap het beste aan kunt pakken.

Betrouwbare partner
One is lid van de ABU (de algemene bond van uitzendonder­nemingen) en bezit alle belangrijke certificeringen en keur­merken in de flexbranche. Hiervoor wordt One tweemaal per jaar vrijwillig door audit-teams zorgvuldig onder de loep genomen. Deze keurmerken garanderen dat One zich houdt aan de geldende wetten en regelgeving en alles conform cao doet. De horecaondernemer loopt daardoor geen risico op het gebied van aansprakelijkheid. Bij One zijn je personeels­zaken écht goed geregeld.