Philly steak

Philly steak

voor 4 personen

4 langwerpige afbakbroodjes met sesam
3 el zonnebloemolie
4 uien, in ringen
1 tl kerriepoeder
½ potje gesneden jalapeñopeper
½ potje groene salsa
2 takjes koriander, gehakt
2 x circa 150 g dunne ribeyes
4 plakjes cheddar
50 g pecorino, geraspt

1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze in de lengte in, maar niet door. Verhit 2 el zonnebloemolie en bak hierin de uien op middelhoge stand 15 minuten tot ze gaar zijn en lichtbruin. Bestrooi met kerriepoeder.
2. Meng intussen de jalapeño met de salsa en verse koriander.
3. Verhit de overige olie in een grote koekenpan en bak hierin de ribeye op hoge stand kort aan beide kanten. Snijd het vlees in reepjes en bak nog even door. Meng de gebakken uien en de kaas erdoor en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout en verdeel alles over de broodjes.
4. Serveer met het jalapeñomengsel.