Steak tartaar

Piri piri aubergine met burrata

voor 4 personen

4 aubergines, in de lengte gehalveerd
8 takjes rozemarijn, in stukken
4 el olijfolie
4 limoenen, gehalveerd
4 el piripiri-kruidenolie
4 kleine burrata
1. Stook de barbecue op. Snijd de aubergines aan de ronde kant 1 centimeter in. Steek wat kleine takjes rozemarijn in de inkepingen. Bestrijk rondom met olijfolie. Rooster de aubergines op de barbecue dicht op de kooltjes. Keer regelmatig tot ze na 5-8 minuten grillrandjes en een rooksmaak hebben. Zet dan het rooster flink wat verder van de kolen, bestrijk de aubergine met de piripiri-olie en gaar nog even door.

2. Gril de limoen op het snijvlak met directe hitte op de barbecue tot ze warm zijn en een grillrandje hebben.

3. Leg de aubergine op een schaal en serveer met burrata en de limoen. Voor extra pit geef je er nog wat van de piripiri-olie bij.