Steak tartaar

Poké bowl met Hollandse nieuwe

voor 4 personen

400 g volkoren quinoa
4 roosjes bloemkool (kleur naar keuze), fijngesneden
1 chioggiabiet, geschild
1 oerbiet, geschild
1 gele biet, geschild
4 radijsjes, in flinterdunne plakjes
¼ paarse radijs, in flinterdunne plakjes
4 haringen, gesneden

Dressing:
10 el Tomasu sojasaus
5 el appelciderazijn
3 el troebel appelsap
10 takjes bieslook, fijngesneden

1. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en meng met de bloemkool.
2. Kook de bietjes in 20 minuten beetgaar, in verband met verkleuring liefst apart van elkaar. Laat iets afkoelen en snijd in plakjes of blokjes.
3. Schep de quinoa in kommen. Verdeel de bietjes, radijzen en zoute haring erover. Meng de ingrediënten voor de dressing en besprenkel de poké bowl ermee.