Quinten van den Bosch

is chef bij d’Oude Waegh in Hoorn. Hier heeft ongeveer dertig procent van de medewerkers een arbeidsbeperking. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke beperking, Wajongers of mensen met psychische problemen.

Voor mij als chef vergt werken met onze groep wat meer aandacht, want ik blijf natuurlijk eindverantwoordelijk. Maar dat is niet anders dan wanneer je een leerling begeleidt. Het helpt dat we onze receptuur helemaal uitschrijven tot stappenplan met foto’s erbij. Veel van onze medewerkers kunnen daar goed mee uit de voeten, maar er zijn ook collega’s die het liever bij één specifieke taak houden. Dat betekent dat ik snijwerk nooit meer zelf hoef te doen.

We hebben een interne jobcoach die ons ondersteunt in de begeleiding. Ik geef de hele dag tips en instructies en vind het heel leuk om zo mijn kennis te kunnen doorgeven. Je moet wel behoorlijk geduldig zijn. Er heeft weleens iemand een slechte dag, maar je weet waar dat vandaan komt. Ik ben zelf ook niet altijd een lieverdje geweest en ben behoorlijk streetwise, ik denk dat dat veel scheelt.”

Arjan Verkade heeft een licht-verstandelijke beperking, autisme en ADHD. Hij werkt al een aantal jaar bij d’Oude Waegh: “Ik doe veel mise-en-place en check elke dag de bestellingen voor het ontbijt, zodat de chef het alleen maar hoeft te controleren. Ik vind het heel leuk werk, ik geniet elke dag. Ook omdat het heel gezellig is op de werkvloer. Ik vind dat ik al veel heb geleerd, vooral om gerechten op smaak te brengen. De chef controleert dat altijd nog, en bijna altijd is het goed.”

Er heeft weleens iemand een slechte dag, maar je weet waar dat vandaan komt‘