Regenboogravioli met saffraansaus

4 personen

Geel pastadeeg
100 g durum semolina
100 g patentbloem
95 g wortelsap
1 el olijfolieGroen pastadeeg
100 g durum semolina
100 g patentbloem
1 el sperulina (of algenpoeder)
1 ei
60 ml water

Oranje pastadeeg
100 g durum semolina
100 g patentbloem
95 ml bietensap
1 el olijfolie

Rood pastadeeg
100 g durum semolina
100 g patentbloem
½ potje paprikatapenade (à 130 g)
1 ei
2 el water
3 g zout

Vulling en saus
500 g ricotta
250 g geraspte parmezaan
10-15 g gemengde tuinkruiden
250 g boter
1 tl saffraandraadjes
250 g parmezaanschaafsel
1 bakje rucolacress

1. Meng voor elk pastadeeg de ingrediënten met 3 g zout in een staande mixer en kneed met deeghaak in circa 5 minuten tot een ­soepel deeg. Draai vervolgens van elk stuk deeg mooie rechthoeken van 10 x 20 cm op de dikste stand van de pastamachine.
2. Smeer elke deegplak in met water en stapel de verschillende kleuren op elkaar. Halveer de plak, smeer beide delen in met water en stapel opnieuw op elkaar. Snijd de stapel in dunne repen van ½ cm. Haal deze plakken door de pastamachine. Versmal de pastamachine naar stand 5 en rol het deeg dun uit (gebruik een beetje semolina om te voorkomen dat het deeg gaat plakken). Dek de pastaplakken direct af met vershoudfolie of een licht vochtige theedoek.
3. Meng voor de vulling de ricotta met de parmezaan en kruiden.
4. Snijd de plakken pasta over de lengte in repen van 5 cm. Leg om de 5 cm een thee­lepel van de vulling. Smeer het deeg in met water en bedek met een even grote plak deeg. Druk het deeg rond de vulling goed op elkaar. Snijd de ravioli los van elkaar met een pastawieltje.
5. Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.
6. Verhit intussen de boter met de saffraan en laat op laag vuur trekken. Serveer de pasta met de saffraanboter en bestrooi met het parmezaanschaafsel. Garneer met de rucolacress.