Steak tartaar

Reuzenpasta met bloemkoolbechamel en boerenkoolpesto

voor 6 personen

70 g boter
200 g bloemkool, fijngesneden
800 ml volle melk
50 g bloem
1 stengel bleekselderij, in stukjes
1 laurierblad
1 sjalot, grof gesneden
2 teentjes knoflook, geplet
1 stukje foelie
150 g Nederlandse overjarige kaas, geraspt
gemalen nootmuskaat, naar smaak
500 g schelpenpasta groot
150 g verse boerenkool, dun gesneden
6 el koolzaadolie
50 g walnoten
1. Verhit 20 g boter en bak hierin de bloemkool 5 minuten. Blus af met 150 ml melk en stoof alles in 10 minuten gaar. Houd apart.
2. Smelt de rest van de boter en meng de bloem erdoor. Roer alles door elkaar en laat op een lage stand paar minuten garen, maar niet kleuren. Schenk in 1 keer de rest van de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Voeg de bleekselderij, laurier, sjalot, 1 teen knoflook en het stukje foelie toe en laat op zeer lage stand zachtjes 15 minuten garen.
3. Zeef de saus door een grove zeef. Pureer de gare bloemkool en het vocht en meng met de bechamelsaus. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
4. Kook intussen de pasta beetgaar in ruim water met flink wat zout.
5. Blancheer de boerenkool 3 minuten in water met zout. Laat uitlekken. Maal de boerenkool met de koolzaadolie, walnoten, overige knoflook en overige kaas tot een dikke pesto (verdun indien nodig met wat pastawater). Proef en breng op smaak met peper en zout.
6. Laat de pasta uitlekken en meng met de bloemkoolbechamel, besprenkel met de pesto en rasp er eventueel nog wat kaas over.