Steak tartaar

Romainesla en gesmolten provolone

voor 4 personen

2 stuks ansjovis op olie, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
4 takjes peterselie, de blaadjes fijngesneden
1 el Worcestershiresaus
1 el grove mosterd
1 el appelciderazijn
4 el zonnebloemolie
8 plakjes zuurdesemstokbrood
8 little gems, in de lengte gehalveerd
6 el olijfolie
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 tl chilivlokken.
4 plakken provolone, ca. 2 cm dik

Extra: 4 blini-pannetjes (plaatstaal)

1. Stook de barbecue op. Meng de ansjovis, knoflook, peterselie, Worcestershiresaus, mosterd en azijn door elkaar en klop er de olie door. Voeg peper naar smaak toe en eventueel zout.

2. Besprenkel de broodjes en de sla met 3 eetlepels olijfolie. Meng de rest van de olie met de kruiden en chilivlokken en bestrijk hiermee de kaas. Leg de kaas in de blini-pannetjes.

3. Rooster eerst de broodjes in 1 minuut. Keer een paar keer en zet apart. Zet de pannetjes met kaas aan de rand van het rooster. Rooster de sla met directe hitte op de barbecue gedurende circa 2 minuten aan beide zijden tot het een roostersmaak heeft, maar nog wel knapperig is. Zet apart. Verschuif als de kaas nog niet gesmolten is de pannetjes naar het midden of sluit de deksel tot de kaas zacht is, maar niet helemaal vloeibaar.

4. Verdeel de sla en het brood over borden en serveer met de ansjovis-mosterddressing. Geef de kaas er apart bij.

Tip
Als je geen blini-pannetjes hebt kun je ook 4 schaaltjes van aluminiumfolie maken door 4 stukken dubbel te vouwen en de randjes een beetje omhoog te vouwen. Leg hier de plakjes kaas in.