Steak tartaar

Schuimtaart met slagroom, banaan en chocolade

voor 4 personen

150 g eiwit
150 g fijne kristalsuiker
100 g poedersuiker + extra om te bestuiven
200 ml slagroom
200 g crème fraîche
3 bananen
200 g witte chocoladecallets
1. Klop het eiwit in een staande mixer half stijf. Voeg al kloppend in gedeeltes de fijne kristalsuiker toe tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel er voorzichtig de poedersuiker door.
2. Schep op bakpapier 3 rondjes schuim van circa 18 cm doorsnede. Droog de meringue 3 uur in een oven van 90ºC. Laat 1 uur afkoelen.
3. Klop de slagroom met de crème fraîche stijf. Leg een plak meringue op een bord of schaal, bedek met ongeveer 1/3 van de room en de plakjes van 1 banaan. Herhaal dit twee keer met de overige meringue, room en banaan in plakjes.
4. Smelt de chocola au bain-marie en sprenkel over de taart. Serveer direct.