Soft taco’s met kidneybonen (en ossenstaart)

Soft taco’s met kidneybonen (en ossenstaart)

30 stuks

1 kilo ossenstaart (diepvries)
230 g chipotlesaus
2 el zonnebloemolie
½ liter ongezouten runderbouillon
2 rode paprika’s
3 el tomatenpuree
2 el olijfolie
1 tl komijnzaad
1 tl chilipoeder
1 tl anijspoeder
50 g boter
4 blikken kidneybonen, afgespoeld
10 takjes koriander, fijngehakt
1 bosuitje, in dunne reepjes
3 pakjes à 10 stuks gele maistortillas
2 avocado’s, in blokjes

1. Meng de ossenstaart met de helft van de chipotlesaus en zonnebloemolie en laat enkele uren afgedekt in de koeling marineren. Bak de ossenstaart in porties in een hete pan (zonder extra olie) rondom bruin. Schep ze in een stoofpan, schenk de rest van de chipotlesaus en de bouillon erbij en vul aan met water tot de staart onder staat. Stoof alles tegen de kook aan in circa 3 uur gaar. Controleer de gaarheid (het vlees is gaar als je het makkelijk kunt plukken) en laat de staart iets afkoelen in het vocht. Neem het vlees uit de pan en pluk het vlees van het bot. Laat het vocht inkoken tot 1/4e.
2. Blaker de paprika’s met een gasbrander, doe ze in een zak en laat 15 minuten doorgaren. Spoel het vel eraf onder de kraan en verwijder de steel en zaadjes. Snijd alles grof en pureer met de tomatenpuree.
3. Verhit de olijfolie en bak hierin het komijnzaad, chilipoeder en anijspoeder 1 minuut. Voeg de boter toe en roer door. Meng de kidneybonen, de paprikapuree en de saus erdoor en laat alles 15 minuten zacht stoven. Proef en breng op smaak met zout.
4. Meng het vlees met gehakte koriander en bosui. Verhit de gele maistortillas op hoge stand in een droge pan 15 seconden per kant. Houd ze warm in een schone doek. Schep wat bonen op de tortilla en verdeel er avocado over. Serveer met de ossenstaart als topping.