Steak tartaar

Steak tartaar

voor 4 personen

280 g ossenhaas of diamanthaas
2 banaansjalotten, fijngesnipperd
10 g bieslook, in kleine stukjes gesneden
25 g cornichons, in kleine blokjes
25 g kappertjes, drooggemaakt en fijngehakt
1 el mosterd
1 tl tomatenketchup
6 druppels tabasco
1 tl worcestersaus
1 el olijfolie
4 scharreleieren
truffelmayonaise, naar smaak
brioche of crostini

1. Snijd het vlees in zo klein mogelijke blokjes. Niet hakken, want dan beschadig je het vlees.
2. Meng de sjalotten, bieslook, cornichons en kappertjes met het vlees in een kom luchtig door elkaar.
3. Meng mosterd, 1/2 theelepel zout, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en olijfolie in een mengkom tot een massa is.
4. Maak het vlees naar smaak aan met dit mengsel (proef regelmatig). Leg op elk bord een kookring en maak de tartaar mooi strak op.
5. Scheid van de eieren de eidooier en het eiwit (zorg dat de dooiers heel blijven).
6. Leg de eidooier in het midden van de steak tartaar.
7. Serveer de steak tartaar met truffelmayonaise en brioche of crostini.