Sticky ribs

Sticky ribs

voor 4 personen

750 g Iberico porkfingers
3 el hoisinsaus
1 tl bruine suiker
1 tl vijfkruidenpoeder
1 tl sambal badjak
5 teentjes knoflook, fijngehakt
ca. 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
20 cl gingerbeer
1 rode ui, zeer dunne halve ringen
2 limoenen, zest en sap
bosje koriander, fijngesneden

1. Snijd de porkfingers in stukken ter grootte van spareribs. Meng de hoisin met de suiker, vijfkruidenpoeder, sambal, knoflook, gember en gingerbeer. Marineer hierin de porkfingers afgedekt in de koeling 24 uur. Schep een paar keer om.
2. Laat de porkfingers uitlekken, vang de marinade op. Verdeel het vlees over een bakplaat met bakpapier. Bak alles 40 minuten in een oven van 160ºC gaar, maar niet te bruin (besprenkel indien nodig af en toe met marinade om uitdrogen te voorkomen). Neem uit de oven en meng weer met de marinade.
3. Verhoog de oventemperatuur naar 200ºC. Verdeel de porkfingers weer over de met bakpapier beklede bakplaat, bestrooi met wat zout, en rooster alles in circa 10 minuten goudbruin en ‘sticky’ (let op dat ze niet verbranden, want het gaat snel).
4. Meng intussen de rode ui met limoenrasp en -sap en een flinke snuf zout. Laat 15 minuten zacht worden en schep er op het laatste moment de koriander door. Serveer de ribs met het uienmengsel.