Sticky veggies

Sticky veggies

voor 4 personen

2 aubergines
3 el hoisinsaus
1 tl bruine suiker
1 tl vijfkruidenpoeder
1 tl sambal badjak
5 teentjes knoflook, fijngehakt
ca. 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
20 cl gingerbeer
3 el olijfolie
4 el vegan mayonaise
1 el gladde mosterd
1 limoen, zest en sap

1. Snijd de aubergines in de lengte in 4 plakken en vervolgens schuin in stukken ter grootte van spareribs. Meng de hoisin met de suiker, vijfkruidenpoeder, sambal, knoflook, gember en gingerbeer. Marineer hierin de aubergine afgedekt in de koeling 1 uur. Schep een keer om.
2. Laat de aubergine uitlekken en verdeel de stukjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout. Bak 30 minuten in een oven van 180ºC gaar, maar niet te donker en zeker niet droog.
3. Meng intussen de mayonaise met mosterd, limoenrasp en -sap. Serveer de aubergine met de limoen-mosterdmayo.

Tip
Op deze manier kun je allerlei groenten roosteren. Gebruik je bospeentjes, pastinaak of pompoen, blancheer ze dan even voor het marineren. Zo blijft de marinade net iets beter ‘plakken’.