Tarbot met choronsaus en tompouce

Hoofdgerecht voor 2 personen

1 kweektarbot
viskruiden, naar smaak
beurre noisette, naar smaak
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes knofl ook, gehakt
4 rijpe tomaten, in brunoise
6 mosselen
10 kokkels
10 vongole
1 el bieslook, gehakte

Tompouce
½ bosje verse basilicum
doperwtenpuree, naar smaak
1 el rijstazijn
2 plakjes pergamenabrood

Choronsaus
1 el tomatensalsa
mespuntje gerookte paprikapoeder
1 pakje hollandaisesaus

1. Verwijder vinnen en kop van de tarbot. Kruid de tarbot en bak deze aan in de beurre noisette. Gaar circa 15 minuten in een oven van 150ºC.
2. Pureer voor de tompouce de basilicum door de doperwtenpuree en breng op smaak met rijstazijn en peper en zout.
3. Roer voor de choronsaus de tomatensalsa en gerookte paprikapoeder door de hollandaisesaus en warm voorzichtig op.
4. Fruit de sjalot, knofl ook en tomaat kort, voeg de schelpdieren toe en roer deze om tot ze open zijn. Maak een tompouce van de doperwten-basilicumpuree en het pergamenabrood (de puree kan zowel warm als koud worden gegeten).
5. Schik de tarbot op het bord, garneer met de schelpjes, de saus, de tompouce en bieslook.

Kcal per persoon: 595