Steak tartaar

Tartelette met aardpeer, geitenkaas, roodlof en een jus van geroosterd hennepzaad

voor 4 personen

800 gram aardperen
1 teen verse knoflook
1 takje tijm
30 gram gezouten roomboter
5 cl slagroom ongezoet
1 pak. Tante fanny quiche taartdeeg (546064)
1 stronk roodlof (witlof kan ook)
100 gram verse zachte geitenkaas
12 stuks taggiasche olijf
12 stuks macadamia noot gezouten
100 gram rode biet
120 gram hennepzaad
75 gram sushi azijn (679257)
1 bos peterselie
3 dl. zonnebloemolie
4 stuks viooltjes
1 bakje tuinkers
1 bakje affilla cress
2 stuks champignon groot

1. Bak de quiche bodem in een ingevette vorm blind af in een voorverwarmde oven op 170º C voor 15 minuten.
2. Zet de bieten op in ruim water met zout en kook de bieten gaar.
3. Was de aardperen grondig met een borsteltje.
4. Neem 1 aardpeer en schaaf deze in dunne plakken en frituur ze krokant op 160 ºC, laat ze uitlekken op keukenpapier en zout de krokante aardpeer na.
5. Snij 4 aardperen, met schil in de lengte in vieren en bak deze in zonnebloemolie gaar. Breng op smaak met peper en zout.
6. Bak de rest van de aardperen stevig aan in een koekenpan met zonnebloemolie.
7. Zet de aardperen onder water en kook ze met een teen knoflook en een takje tijm helemaal gaar.
8. Haal de aardperen uit de pan en draai ze fijn in een keukenmachine met de roomboter en de slagroom.
9. Laat de crème afkoelen op kamertemperatuur.
10. Verwijder het vel van de gekookte rode biet en steek de bieten uit (per tartelette 3 stukjes biet) breng deze op smaak met peper, zout en een scheut olijfolie.
11. Rooster de hennepzaad op gemiddeld vuur goudbruin en draai deze in een keukenmachine fijn met 75 gram sushi azijn, 120 gram water en zout naar smaak.
12. Verhit de zonnebloemolie tot 55 ºC en draai hier enkele minuten de gewassen peterselie in fijn, tot deze mooi groen kleurt.
13. Draai per tartalette 3 kleine balletjes geitenkaas en plaats deze verdeeld over de tartalette.
14. Verdeel per tartalette de 3 tonnetjes rode biet.
15. Verdeel de gebakken aardpeer over de tartalette en vul de ruimtes op met de crème van aardpeer. Doe dit royaal.
16. Steek 3 olijven p.p. verdeeld in het gerecht.
17. Snij de macadamianoten in tweeën en verdeel ze over de tartalette.
18. Garneer het gerecht met de chips van aardpeer, gesneden puntjes roodlof, de viool en enkele takjes affila cress.
19. Snij de champignon flinterdun en verdeel enkele schijfjes over het gerecht.
20. Zet de tartalette “vast” op het bord met een beetje aardpeercrème.
21. Dresseer de hennepdressing om de tartalette.
22. Maak het gerecht tot slot af met een eetlepel peterselieolie die je door de hennepdressing heen sprenkelt.