Steak tartaar

Tempura van groene groenten

voor 4 personen

75 g bimi
175 g groene asperges
4 bosui
½ courgette
50 g peultjes
200 g bloem + extra om te bestuiven
1 ei
200 ml ijskoud water
2 liter zonnebloemolie
groenepeperdip (zie extra recept), naar wens
1. Snijd de onderkant van de bimi. Snijd indien nodig de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van circa 8 cm. Snijd de bosui in stukken van circa 8cm. Halveer de courgette in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de courgette in schuine stukken van circa 8 cm lang en circa 1 cm dik. Maak de peultjes schoon.

2. Meng 125 g bloem met een mespunt en breek het ei erin. Voeg al kloppend het water toe. Klop niet te lang, het beslag mag een wat onregelmatig blijven. Schep de rest van de bloem in een kom, haal de bimi erdoor en schud overtollige bloem eraf. Haal de bimi door het beslag en frituur ze in de zonnebloemolie op 170ºC in badges circa 3 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

3. Herhaal met de overige groenten. Serveer met groenepeperdip of sojasaus.

Groene peperdip met koriander en vissaus
Vijzel 2 fijngesneden groene pepers met 2 geperste teentjes knoflook, 6 takjes koriander en 1 theelepel rietsuiker tot een grove puree. Voeg 2 eetlepels vissaus toe en breng op smaak met limoensap.