Thargeit met sesam en reuzencouscous

Thargeit met sesam en reuzencouscous

voor 4 personen

200 g reuzenparelcouscous
4 takjes peterselie, de blaadjes gehakt
4 takjes munt, de blaadjes gehakt
4 takjes koriander, de blaadjes gehakt
4 takjes dille, gehakt
150 g gemengde cherrytomaatjes, gehalveerd
4 el olijfolie
1 citroen, uitgeperst
400 g Thargeit striploin, in blokjes
2 eiwitten, losgeklopt
4 el geroosterd sesamzaad
1 el gedroogde oregano
1 liter zonnebloemolie

1. Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Meng met de kruiden, de tomaat, olie en citroensap. Breng verder op smaak met zout en peper.
2. Dep het vlees droog en bestrooi met zout. Meng het vlees met het eiwit. Meng sesam en oregano op een bord, en rol de blokjes vlees hier een voor een doorheen.
3. Verhit de olie tot 180ºC en frituur hierin het vlees 2 minuten. De binnenkant moet nog rosé blijven. Serveer het vlees op de couscous, gegarneerd met een partje citroen.