Thargeit met verse kurkumacurry

Thargeit met verse kurkumacurry

voor 4 personen

1 tl serehpoeder
1 tl komijnpoeder
½ tl gemalen peper
1 tl korianderpoeder
½ tl trassipoeder
600 g thargeit tenderloin, ontvliesd en in 4 porties gesneden
4 el geklaarde boter, gesmolten
1 limoen, uitgeperst
120 ml kokosmelk
1 el vissaus
1 tl kurkumapoeder
sriracha, naar eigen inzicht
koriander, naar eigen inzicht
ongezouten pinda’s, grof gehakt, naar eigen inzicht

1. Maak een mengsel van de sereh, komijn, peper, koriander, trassipoeder en 1 theelepel zout. Dep het vlees droog, bestrijk met de gesmolten boter en wentel daarna door het specerijenmengsel zodat je een specerijencoating krijgt.
2. Breng het limoensap met de kokosmelk, vissaus en kurkuma aan de kook en laat inkoken tot een saus met de dikte van een crème. Proef en breng eventueel verder op smaak met meer limoensap en vissaus.
3. Rooster het vlees op een hete barbecue of grillpan 3 minuten per kant. Laat even rusten.
4. Schep wat van de kurkumacrème op een bord en verdeel het gesneden vlees erover. Breng eventueel verder op smaak met sriracha en garneer met wat verse koriander en pinda’s.