Steak tartaar

Thom kha kai

voor 6 personen

1 groot limoenblad
½ stengel citroengras
1 teentje knoflook
5 g gember
1 scheutje zonnebloemolie
100 g ui, gesnipperd
1 tl groene currypasta
1 l kippenbouillon
300 ml kokosmelk
100 ml koksroom
4 el gembersiroop
1 tl limoensap
1 mespunt xantana
gesneden bosui, naar eigen inzicht
gegaarde, geplukte kipfilet, naar eigen inzicht
brood, naar eigen inzicht

1. Maal in de keukenmachine het limoenblad, het citroengras,de knoflook en de gember fijn.
2. Verhit de olie en bak hierinde ui en het specerijenmengsel. Blijf goed roeren en voeg degroene currypasta toe. Blus het af met de kippenbouillon, de kokosmelk en de room.
3. Breng het mengsel aan de kook en voeg dan de gembersiroop, het limoensap en de xantana toe. Roer goed.
4. Haal van het vuur en zeef de soep.
5. Garneer de soep met gesneden bosui, kipfilet en cashewnoten en serveer met wat brood.

Tip
Je houdt bij dit recept wat kersengelei over. Deze kun je prima gebruiken bij allerlei desserts, zoals ijs, flensjes en chocolade.