Steak tartaar

Tomaten steak tartare

voor 4 personen

10 tomaten
80 g shiitake, in plakjes
80 g groene olijven,
in plakjes
60 g kappertjes
zonnebloemolie,
om in te frituren
½ tl vadouvan
40 ml mayonaise
Tartaarsaus:
½ sjalot, grof gesneden
15 g cornichons,
grof gesneden
15 g kappertjes,
grof gesneden
1 el sojasaus
enkele druppels azijn
enkele druppels tabasco
2 tl mosterd
2 tl tomatenketchup
15 g eigeel
1 el bieslook,
grof gesneden
1 el peterselie,
grof gesneden
olie, naar eigen inzicht

Extra: serveerring naar keuze

1. Plisseer de tomaten, haal de zaadlijsten eruit en snijd het vruchtvlees in brunoise. Bak de shiitake en breng op smaak met peper en zout. Laat de kappertjes uitlekken en frituur ze in een laagje zonnebloemolie van 220˚C totdat ze uitgebruist zijn.

2. Verhit een beetje olie en myoteer hierin de vadouvan. Meng de vadouvan daarna met de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

3. Meng alle ingrediënten voor de saus en pureer met een staafmixer mooi glad.

4. Maak de gesneden tomaat op smaak met de saus, peper en zout en dresseer dit met behulp van de serveerring. Serveer de shiitake, de kappertjes en de mayonaise erbij.