Tortellone met pancetta en zomertruffel

Voorgerecht voor 8 personen

50 g verse kurkumawortel, geraspt
500 ml room
500 g champignons
8 rode minipaprika’s
8 gele minipaprika’s
olie
16 stuks tortellone met
pancetta
8 parmezaanchips
(zie extra recept)
kurkumaschuim
(zie extra recept)
1 zomertruffel
½ bakje rucolacress

1. Breng de kurkuma met de room en champignons tegen de kook. Laat op laag vuur 20 minuten zachtjes inkoken. Zeef en kook verder in tot 150 ml. Breng de saus op smaak met peper en zout.
2. Smeer de minipaprika’s in met wat olie en bak ze 15 minuten in een oven van 180°C. Doe over in een afgesloten bak, laat afkoelen en pel ze.
3. Kook de tortellone volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Lepel op kleine bordjes een beetje van de kurkumasaus. Schik op elk bordje 2 tortellones en een rode en gele paprika. Zet er parmezaanchips tussen en spuit wat toeven kurkumaschuim erop. Schaaf er rijkelijk zomertruffel over en garneer met blaadjes rucolacress.

Parmezaanchips
150 – 200 g Parmezaanse kaas, geraspt
siliconenmatjes

Maak niet te hoge hoopjes van de Parmezaanse kaas op de siliconenmatjes. Bak de kaas in 8-10 minuten goudbruin in een oven van 180°C. Zet de ventilator zacht bij het gebruik van een heteluchtoven.

Kurkumaschuim
200 ml kalfsfond
50 g verse kurkumawortel, geraspt
1 blaadje gelatine
200 ml slagroom

Verhit de kalfsfond met de kurkuma en laat 10 minuten trekken. Zeef en los de gelatine erin op. Meng met de slagroom en giet in een kidde (van 750 ml). Los er een slagroompatroon in en schud goed. Laat een paar uur afkoelen in de koeling. Schud halverwege nog een keer.

Kcal per persoon: 505