Steak tartaar

Tosti pissaladière

voor 4 personen

4 el olijfolie
4 uien, gehalveerd
2 zoete uien, gehalveerd
2 takjes tijm, de blaadjes gerist
2 takjes oregano, de blaadjes gehakt
4 tenen knoflook, in plakjes
8 dikke plakken zuurdesembrood
12 stuks ansjovis op olie
4 el kleine ontpitte olijven
1. Stook de barbecue op. Bestrijk de snijkanten van de uien met 2 eetlepels olie. Gril ze in een gesloten, matig hete barbecue 10 minuten zodat de snijkant een mooie kleur krijgt en de rooksmaak er intrekt. Laat de uien iets afkoelen en snijd ze in halve ringen. Laat deze met wat zout, zwarte peper, de tijm en oregano in een (gietijzeren) braadpan op het fornuis op lage stand of in een gesloten, matig hete barbecue in circa een half uur karamelliseren. Bak de laatste 10 minuten de knoflook mee.

2. Bestrijk de plakken brood aan 1 kant met olijfolie. Leg 4 broodjes met de ingevette kant naar onder en verdeel de uien erover. Leg de ansjovis erop en leg hier wat olijven tussen. Bedek met de andere plakken brood (zodat de ingevette kant aan de buitenkant zit). Rooster de tosti’s met directe hitte op de barbecue circa 2 minuten per kant (let op dat het niet te hard gaat). Serveer direct.

Tip
De uien zijn zacht en zoet. Je kunt het natuurlijk combineren met geraspte kaas zodat je een meer traditionele tosti krijgt. Voeg dan wat minder ansjovis toe, anders wordt het te zout.