Steak tartaar

Triple Mumbay sandwich

voor 1 persoon

1 rode ui, in dunne halve ringen
1 citroen, uitgeperst
100 g kruimige aardappel
1 tl vindaloo-pasta
1 el zonnebloemolie
½ tl komijnzaad
50 g spinazie
3 sneden wit casinobrood
40 g mangochutney
50 g komkommer, in dunne plakjes
60 g geraspte kaas
60 g gekookte rode biet, in plakjes
3 takjes koriander
20 g boter
2 el barbecuesaus
1 tl srirachasaus

1. Meng de ui met het citroensap en zout naar smaak. Schil de aardappel en snijd in blokjes. Kook ze in 10 minuten gaar, giet af en prak de vindaloo-pasta erdoor. Verhit de olie en bak hierin het komijnzaad met de spinazie 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
2. Leg een casinoboterham op een plank. Bestrijk met 15 gram mangochutney. Verdeel het aardappelmengsel erover, daarover de spinazie en daarover de komkommer. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.
3. Leg er een boterham op en bestrijk met 15 gram mangochutney. Beleg met de biet, de blaadjes van 2 takjes koriander en de helft van de rode ui. Bestrooi met de rest van de kaas en leg de derde boterham erop. Bestrijk de boterham met de helft van de boter, keer om en bestrijk de andere kant met de overige boter. Gril de sandwich in 6 minuten goudbruin in een grill- of tosti-ijzer.
4. Meng intussen de barbecuesaus met de sriracha en de rest van de mangochutney. Serveer de sandwich met deze saus en de overige rode ui gemengd met de overige koriander.