Steak tartaar

Vanille-ijs met Blue Curaçao

voor 4 personen

500 ml vanille-ijs
100 ml Blue Curaçao
1 tl maizena
2 mandarijnen
250 g suiker
1. Laat het ijs iets zacht worden. Verwarm de Blue Curaçao. Meng 2 eetlepels water met de maizena en maak de Blue Curaçao met dit mengsel iets dikker. Laat afkoelen. Meng de Blue Curaçao door het ijs en zet het weer in de vriezer.
2. Snijd de mandarijnen in plakken van 1 cm dik. Breng water met een snuf zout aan de kook en blancheer hierin de mandarijn 20 seconden. Giet af. Herhaal deze stap 3 keer.
3. Zet de suiker op met 250 ml water. Konfijt de mandarijnplakken 30 minuten in deze suikersiroop. Roer af en toe, maar zorg ervoor dat de plakken niet kapot gaan.
4. Leg 1 of 2 plakjes mandarijn met wat siroop in een kom, schep er een bolletje ijs op en serveer.

Tip
Als je het vanille-ijs zelf draait kun je de likeur er vlak voordat je het ijs in een bak schep nog 1 of 2 rondjes meedraaien.