Vega Philly

Vega Philly

voor 4 personen

4 langwerpige afbakbroodjes met sesam
2 el zonnebloemolie
4 uien, in ringen
1 tl kerriepoeder
½ potje gesneden jalapeño peper
½ potje groene salsa
2 takjes koriander, gehakt
400 g oesterzwam, in reepjes
1 tl gerookt paprikapoeder
2 el olijfolie
6 plakjes vegan kaas cheddarstyle

1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ze in de lengte in, maar niet door. Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de uien op middelhoge stand 15 minuten tot ze gaar zijn en lichtbruin. Bestrooi met kerriepoeder.
2. Meng intussen de jalapeño met de salsa en verse koriander.
3. Schud de oesterzwam om met het gerookte paprikapoeder, peper en zout. Verhit de olijfolie en bak hierin de oesterzwam in circa 6 minuten gaar en beetje droog. Meng de gebakken uien en de kaas erdoor en laat de kaas smelten. Breng op smaak met peper en zout en verdeel alles over de broodjes.
4. Serveer met het jalapeñomengsel.

Tip
Liever eens wat anders dan paddenstoelen? Ga dan eens voor pulled oats uit de diepvries. Kruid ze op dezelfde manier met gerookt paprikapoeder. Dat geeft een bepaalde ‘vleesachtige’ smaak die hier goed past.