Steak tartaar

Vegan light lente-stamppot

voor 4 personen

12 verse zilveruitjes
600 g lichtkruimige aardappel, geschild
2 el grove mosterd
4 el zonnebloemolie
2 el wittewijnazijn
200 g gedopte tuinbonen (diepvries)
100 g peultjes, schoongemaakt
100 g sugarsnaps, schoongemaakt
100 g haricots verts, schoongemaakt
100 g snijboon, in stukjes
100 g doperwten (diepvries)

Extra: 1 el rookmot, rookoven of -pan

1. Kook de uitjes met schil 5 minuten in water met zout. Laat uitlekken en afkoelen. Pel het schilletje eraf en bestrooi de uitjes met zout.

2. Verhit de rookoven, voeg de rookmot toe en rook de uitjes circa 5 minuten. Zet de warmtebron uit en laat de uitjes in de pan afkoelen en iets doorgaren.

3. Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Snijd ze terwijl ze nog warm zijn in blokjes en meng met een dressing van de mosterd, olie en azijn. Voeg peper en zout naar smaak toe.

4. Blancheer de tuinbonen 30 seconden. Laat uitlekken en pel het schilletje eraf. Blancheer de andere bonen en peulen los van elkaar in 2 tot 6 minuten beetgaar.

5. Meng alles losjes door elkaar en bestrooi met bieslook, peper en zout.