Steak tartaar

Vis-rijstkoekjes met chutney & babyloempia’s met chilidip

voor 12 stuks

Viskoekjes:
300 g roodbaarsfilet (MSC), zonder vel
1 tl tamarindepasta
rasp en sap van 1 limoen
1 tl kurkuma
1 tl gemalen korianderzaad
evt. 1 rawit, zeer fijngesneden
4 takjes koriander, fijngehakt
100 g gekookte zwarte rijst
10 el zonnebloemolie
evt. panko

Chutney:
2 el zonnebloemolie
1 tl korianderzaad
1 tl mosterdzaad
1 rawit, zeer fijngesneden
2 rode uien, gesnipperd
1 el tamarindepasta
2 el tomatenpuree
4 takjes koriander, fijngehakt

Chilidip:
¼ komkommer, zaadjes verwijderd.
4 takjes koriander, fijngehakt
1 el ongezouten pinda’s of cashewnoten, fijngehakte
6 el kant-en-klare chilisaus

Overig:
babyloempia’s, naar eigen inzicht
Lowlander IPA, naar eigen inzicht

1. Dep de vis droog, controleer op graten en snijd grof. Maal de vis met de tamarindepasta, limoenrasp, kurkuma, korianderzaad en rawit in een keukenmachine fijn en voeg zout naar smaak toe. Schep de koriander en de rijst erdoor en laat in de koelkast minstens 1 uur stevig worden.
2. Verhit intussen voor de chutney 1 eetlepel olie en bak hierin de zaadjes met de rawit circa 5 minuten. Neem uit de pan. Verhit de overige olie in dezelfde pan en bak hierin de ui in circa 15 minuten gaar en lichtbruin. Voeg de tamarindepasta, de tomatenpuree en het limoensap toe. Meng de specerijen erdoor en pureer alles met een staafmixer. Meng de koriander erdoor en breng op smaak met zout.
3. Snijd voor de chilidip het vruchtvlees van de komkommer in fijne brunoise. Bereid de babyloempia’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verdeel het vismengsel in 12 porties en maak er kleine burgers van (voeg wat panko toe als het te vochtig is). Verhit de zonnebloemolie en bak hierin de viskoekjes in circa 6 minuten gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

5. Serveer de viskoekjes met de chutney en de babyloempia’s met de chilidip.