Steak tartaar

Weißbier-gin-tonic met citroen en citroenmelisse

voor 2 personen

1 citroen, gehalveerd
1 tl korianderzaad
50 ml gin
3 takjes citroenmelisse
1 fles Weizenbier
1 flesje herbal tonic

1. Rooster de citroenen op de snijkant ongeveer 2 minuten in een koekenpan zodat de snijkant bruin wordt. Voeg het korianderzaad toe en rooster nog 30 seconden. Schep het zaad in een kom en pers de citroenen erboven uit. Laat 10 minuten afkoelen. Zeef het mengsel in een shaker.

2. Voeg de gin, 1 takje gekneusde citroenmelisse en een paar ijsblokjes toe en schud 30 seconden. Zeef uit in de glazen, voeg aan ieder glas een nieuw ijsblokje toe en vul naar eigen inzicht aan met gelijke delen bier en tonic.

Tip
Maak deze cocktail alcoholvrij door alcoholvrij bier te gebruiken en te experimenteren met alcoholvrije gin. Die zijn er al in veel verschillende stijlen. Voor meer aroma kun je ook limoen gebruiken.